Terörist başına 'sanatçılardan' ziyaret akını

HABER MASASI
Abone Ol

Vatikan’ın gizli kardinali Gülen, ABD’ye kaçmadan evvel on yıl kadar İstanbul Altunîzâde de ikamet etti. Kendisi için özel yapılan, mahzenleri, gizli asansörleri, tehlikeli bir durumda kaçabilmesi için gerekli her türlü teşkilatın tesis edildiği, gizleme ve kayıt sistemlerinin bulunduğu bu binadan terör örgütünü sevk ve idare etti. Buraya da çok sayıda ünlü isim sık sık ziyarete gitti.

FETÖ'nün söz konusu üssüne öylesine sık ziyaretçiler geldi ki, isimleri sayılamayacak kadar çok. Bu ziyaretçiler arasında Gülen’in düşman olduğu İslâmî camiadan pek kimse yoktu. Var olanların bir kısmı kripto iken, bir kısmı zorunlu nezaket ziyareti kabilinden.

"Şaban bey dersem şimdiden özür dilerim"

Ziyarete gelenlerin arasında 15 Temmuz için “şov” diyen, İslam’a ve Müslümanlara yönelik kini ile tanınan Metin Akpınar da var. Sinema sanatçısı Kemal Sunal ise bir başka isim. FETÖ firarisi Faruk Mercan kitabında bu ziyaretlerle ilgili şunları kaydediyor: “Sunal’ın vefatından önce Gülen’in Altunizade’de kaldığı evin terasında görüşüyorlar. Gülen, Kemal Sunal’ı koridorda gülerek karşılıyor. Kemal Sunal ise ciddi bir şekilde ona doğru yürüyor. Gülen “eğer dil sürçmesiyle size Şaban Bey dersem şimdiden özür dilerim” diyor. O da “önemli değil, ne demek hocam” diyerek karşılık veriyor.

Ünlü isimler FETÖ'nün karargahına sık sık ziyarete gitti.

"Onu inançlı bir insan olarak gördüm"

1980’li yıllarda bir karikatür dergisinde Gülen’i incitici bir karikatür yayınlanmış. Metin Akpınar ve Zeki Alasya’da bir programlarında bu karikatürü kullanıyorlar. Akpınar sonra Gülen’i Altunîzâde’de kaldığı evde ziyaret ediyor. O karikatürden bahseden Akpınar “Biz komedyenler karikatür dergilerinden yararlanıp espriler yaparız. Espri hapşırık gibidir, ağıza gelince tutulmaz. O espriyle sizi incittik, kusura bakmayın” diyor. Gülen ise önemli olmadığını belirtiyor. Bir de Akpınar’a “Zeki Alasya ile Lorey ve Hardi gibi uzun süredir birliktesiniz” diyor. Akpınar buna “Bizim birlikteliğimiz onlardan daha eski” diye cevap veriyor. Akpınar ile görüşmesini sorduğumda bana Gülen “Onu inançlı bir insan olarak gördüm” diyor.”

Ziyaretçilerden bir diğeri 1996 yılında “Kur’an - İslamiyet, Atatürk ve 19 Mucizesi” adlı rezaletler dolu kitabının yazarı, sunucu Cenk Koray’dır. 1996’da oğlunun ölümünün ardından o da Gülen’i ziyaret eder. Bunlara Pensilvanya’ya gidenleri de eklediğimizde FETÖ ile temas etmeyen neredeyse kimsenin kalmadığı görülür.

Aydın Doğan'a yeni ziyaret - 18.10.1995

Mason biraderi Aydın Doğan’ı Milliyet gazetesinde ziyaret eder.

Yahudi Kılıçali'nin oğlu ile buluşma - 20.11.1995

İstiklal Mahkemesi celladı Yahudi Kılıç Ali’nin mason oğlu Altemur Kılıç, mason Mehmet Ali Birand ve fotoğraf sanatçısı Arif Aşçı bir akşam Gülen’i ziyaret eder. Müteakip günlerde O dönemde Sabah gazetesini yöneten Zafer Mutlu ve gazetenin başyazarı Güngör Mengi, yine Radikal gazetesi Yayın Yönetmeni Sabetayist Mehmet Y. Yılmaz birlikte Gülen’i ziyaret eder. Ardından FETÖ mahkûmuAhmet Altan, yine FETÖ mahkûmu kardeşi Mehmet Altan, Prof. Asaf Savaş Akat ve eşi Nilüfer Göle’yle birlikte Gülen’i ziyaret eder.

Cebrail (a.s.) ile dalga geçiyor - 23.11.1995

Savaş Ay’a konuşmuş ve “Cebrail aleyhisselâm gelse ve Türkiye’de bir parti kursa, kusura bakma ben senin partine girmem, desteklemem” demiştir.