Mektubu elden iade edecek!

ERSİN ÇELİK
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım’da ABD’ye gidiyor. Erdoğan, "Sayın Trump 13 Kasım ziyareti için ‘iyi bir hazırlık yapıyoruz’ dedi. Biz de bu iyi hazırlığa karşı, kendimiz de iyi bir hazırlık yapıp gideceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı gün ABD Başkanı Donald Trump’ın gönderdiği mektubu kendisine takdim edeceğini de söyledi. Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle: - Sayın Trump 13 Kasım ziyareti için ‘iyi bir hazırlık yapıyoruz’ dedi. Biz de bu iyi hazırlığa karşı kendimiz de iyi bir hazırlık yapıp gideceğiz. - Sözde Ermeni yasa tasarısı ve yaptırım tehditleri ile bizi yıldırmaya çalışma gayretleri var. Sayın Trump’ın da bunun farkında olduğunu önceki akşamki telefon görüşmesinde de hissettim. Kendisi ‘Ben bunu inceleyeceğim ve arkadaşlarla konuşacağım’ dedi. - [Barış Pınarı Harekatı] Son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız. Bu işin bir boyutu. İkinci olarak, diğer ülkeler buradan çıkmadıktan sonra biz buradan çıkmayız. - DEAŞ elebaşının çok sayıda aile üyesini Azez’de ele geçirdik. Bunların sorgulanma süreci devam ediyor. İddialı bir şekilde söylüyorum, dünyada Türkiye gibi DEAŞ’la mücadele veren ikinci bir ülke yok.

  • Dörtlü zirve Londra’da
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye, Almanya, Fransa ve İngiltere ile Suriye için Dörtlü Zirvesi’ni 3-4 Aralık’ta Londra’daki NATO toplantısında yapmak üzere mutabık kalındığını açıkladı. Mabeyn Köşkünde Almanya, Fransa ve İngiltere (E3) heyetleri ile yapılan görüşmeden sonra konuşan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Zirvesi marjında yapacağı dörtlü zirvenin gündemini ele alındıklarını söyledi. Kalın, NATO Zirvesi’nde ele alınacak konuların, Suriye bağlamında izlenecek adımların değerlendirildiğini anlattı.

Biz kimsenin ‘DEAŞ oteli’ değiliz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin yakalanan DEAŞ’lıları Avrupa’ya göndermek istediğini bir kez daha vurgulayarak “Biz DEAŞ’lıları size göndereceğiz, siz de tepe tepe kullanırsınız. Ne yapacağınızı kendiniz bilirsiniz” dedi. Avrupalıların “DEAŞ’lılar, cezalarını yaptıkları yerde çeksin” dediğini hatırlatan Soylu, Avrupa’nın Sabancı suikastı sanığı ve DHKP-C üyesi Fehriye Erdal ile FETÖ mensuplarını yargılanması için Türkiye’ye iade etmediğini söyledi. Soylu şunları söyledi: “Ayağa kalkıyorlar. ‘biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın.’ Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da silseniz de saklasanız da o DEAŞ’lıları, insanınızı, kendi vatandaşınızı, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz. Biz kimsenin DEAŞ oteli değiliz.”

  • (Ali Jadallah - Anadolu Ajansı)
  • ‘Büyük Dönüş’ başladı
  • İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterileri devam etti. Gazze kentinin doğusunda yer alan Şucaiyye Mahallesi yakınındaki İsrail sınırında toplanan Filistinliler, İsrail karşıtı slogan atarak gösteri düzenledi.

Vicdansız velilerden isyan

Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velilerinin, otizmli çocuklara karşı eylem yaptığının ortaya çıkması üzerine toplumun tüm kesimleri harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’dan bir müfettiş grubunu okula göndererek soruşturma sürecini başlattıklarını belirterek, “Bütün ailelerimiz müsterih olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun eğitim hakkından mahrum kalmasına ve ayrımcılığa maruz kalmasına asla müsaade etmeyiz.” dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, “Çocuklarımızın mâruz kaldığı ayrımcılık kabul edilemez. İl müdürlüğümüz ve uzmanlarımız psiko-sosyal destek, rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek için ailelerimiz ve çocuklarımızla görüşüyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aksaray’da otistik çocukların maruz kaldığı olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti. Emine Erdoğan, “Hiç kimse yarın kendi çocuğunun engelli olmayacağını garanti edemez, o zaman bu dışlanmayı kabullenir miydiniz? Çocuk sevgisi, tüm çocukları sevebiliyorsak gerçektir! Farklılıklarımız zenginliğimizdir” dedi.

  • Ayasofya’nın ‘zincirini’ kıran karar
  • Danıştay, 1945’te Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen İstanbul’daki Kariye Camii ile ilgili tarihi bir karara imza attı. Karara göre, “Cami asli fonksiyonu dışında kullanılamaz.” Kariye’nin 74 yıl sonra yeniden cami olmasının önünü açan karar, sürekli tartışma konusu olan Ayasofya için de emsal olacak. İstanbul’un fethinin ardından bir süre kilise olarak kullanılan Fatih’teki Kariye Camii, 1511 yılında camiye çevrilmişti.