FETÖ, Vatikan'dan 'kardinallik' görevini nasıl aldı?

HABER MASASI
Abone Ol

Hayatı boyunca Vatikan'ın hizmetinden bir an olsun çıkmayan terör örgütü lideri F. Gülen, 1998'de kardinallik görevini de buradan aldı.

Terör örgütünün yayın organı, 23 Mayıs 1991 tarihli Zaman gazetesi “Papa’dan büyük ayıp” manşeti ile çıkar. Daha sonra Aksiyon Dergisi üzerinden Fener Rum Patriği’nin tehdit edilmesine benzeyen bu manşetin üstünde “Hıristiyanlığı tehlikede gören Vatikan, misyonerlerden Müslümanları Hıristiyanlaştırmalarını, bunu yapamazlarsa dinsizleştirmelerini istiyor” diye yazar. Ardından ise ilişkiler adım adım sıkılaşır ve Papa 2’nci Jean Paul, soydaşı Gülen’i Vatikan’a davet eder. 09 Şubat 1998’de gerçekleşen ziyarette Papa ile heyetler arası ve baş başa görüşmeler gerçekleştirilir. Bu görüşmede Papa, soysuz terörist Gülen’e kardinallik teklifinde bulunur. Görüşmeye FETÖ’cü gazeteci Mesut Erişen, FETÖ’cü Alaattin Kaya ile 25 yıldır Washington’da yaşayan FETÖ’cü işadamı Rüştü Kalyoncu eşlik eder. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Papa’ya vermesi için Gülen’e bir mektup verir. Gülen bu mektup için Papa’yı Türkiye’ye davet mektubu dese de mahiyeti tam olarak bilinmemektedir. Gülen-Papa görüşmesinden bir önceki Vatikan ziyaretçisi ise Küba’da Devlet Başkanı sözde komünist Cizvit Papazı Fidel Castro’dur. Gülen’den bir gün sonra da Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin, Papa ile görüşür.

Papa, Vatikan hizmetkârlarına verilen hediyeden taktim eder - 09.02.1998

Papa, gizli kardinallik teklifinde bulunduğu görüşme sırasında sadece Vatikan’a sıra dışı hizmetlerde bulunan çok özel kişilere hediye edilen Aziz Pavlus ile Petrus’un altın kabartmadan oluşan tablosunu mason Gülen’e hediye eder. Gülen’de bunu Üsküdar’daki bürosuna asar. Tablo, 15 Temmuz 2016 sonrasındaki aramada Gülen’in odasında bulunur ve el konulur.

Gülen: Vatikan'da ölmek istiyorum - 10.02.1998

Papa 2’nci Jean Paul’u Vatikan’da ziyaret eden Gülen görüşme sonrasında basın mensuplarına şu cümleleri kurar: “Gerek Papa, gerekse benim yaşlarımız ilerlemiş. Bu bakımdan ben bu kutsal topraklarda ölürsem diye aklıma geldi.” Bir Müslüman için Mekke-i Mükerrem’e, Medine-i Münevvere ve Kudüs-ü Şerif olmak üzere sadece üç şehir, ayrıca Mescid-i Haram, Mescid-i Nebî ve Mescid-i Aksâ olmak üzere üç mukaddes mescid vardır. Şeytanların cirit attığı, sapıklığın merkezi Vatikan, Müslümanlar açısından mukaddes olmadığı gibi Hıristiyanlar açısından bile mukaddes değildir. Ancak bu cümleleri kuran Gülen gibi sapıklar için mukaddes olabilir.

F. Gülen'in resmen gizli Kardinal olduğu gün.

Kiliseler Birliği'nden yeni Kardilan'e ziyaret - 19.02.1998

Papa ile buluşmanın ardından Kiliseler Birliği Gülen’i ziyaret eder.

Ve o artık resmen Vatikan'ın gizli Kardinali'dir - 21.02.1998

Papa II. John Paul ile görüşmesinde yapılan kardinallik teklifini kabul eden Gülen, ziyaretten sadece 12 gün sonra Papa tarafından “Gizli kardinal” yapılır. 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Zafer Dur’un hazırladığı 56 sayfalık FETÖ iddianamesinde bu durum şu cümlelerle yer alır:

  • “Gülen ABD’ye gitmeden yaklaşık bir yıl önce, 9 Şubat 1998’de Vatikan’da Papa 2. Jean Paul ile görüştü. Papa 2. Jean Paul bu görüşmeden 12 gün sonra atadığı 20 kardinal yanında 100 yıla yakın süredir kullanmadığı ‘in pecture’ uygulaması ile ismini açıklamadığı iki gizli kardinal atadı. Atanan gizli kardinallerden birinin Fetullah Gülen olduğu bu bağlamda üzerinde durulması gereken iddialardandır. 21 Şubat 1998’de resmiyet kazanarak yürürlüğü giren bu atamada, Papalık hakkının kullanıldığı ‘in pecture’ teriminin anlamı, ‘Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı’ anlamına geldiği, aynı zamanda ‘kendi ülkesinde kimliğini gizleyen başka dine mensup kişi’ anlamını da barındırmaktadır.”

Kilise'den Havra'ya - 25.02.1998

Vatikan’dan aldığı hizmet nişanı ve gizli kardinallik nişanının ardından, anne tarafından soydaşı ve Vatikan’ın da efendisi olan Yahudileri ziyaret eder. Sefarad Hahambaşı Eliyahu Bakhsi Doron ile görüşmesinde biatler sağlamlaştırılır.