Eriğe olan sevginizi ikiye katlayacak 7 faydası

Eriğe olan sevginizi ikiye katlayacak 7 faydası
Eriğe olan sevginizi ikiye katlayacak 7 faydası

Kütür kütür sulu ve ekşi bir eriği sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Siz de benim gibi yazın gelmesini sırf erik yemek için istiyorsanız o zaman sayacağım faydalardan sonra bu meyveye olan sevginizin boyutu daha da artacak benden demesi. İşte yeşil eriğin faydaları...

Demir emilimini artırır

Günlük ihtiyacımız olan C vitamininin %10'nu karşılayan yeşil erik, kırmızı et gibi demir oranı yüksek besinlerle beraber tüketildiğinde vücudun demir emilimini artırıyor. Bu sayede kansızlık gibi sorunları ortadan kaldırmış oluyor.

Kan şekerini dengeler

Düşük glisemik indeksi sayesinde diyabet hastalarının da yiyebileceği yeşil erik, kan şekeri dengesinin sabit kalmasını sağlıyor. Bu sebeple kan şekeri problemi yaşıyorsanız ara öğün olarak yeşil erik tercih edebilirsiniz.

Kalp sağlığına iyi gelir

İçerdiği yüksek potasyum sayesinde kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlayan can eriği, kan basıncını düşürdüğünden yüksek tansiyonun önüne geçiyor. Kötü kolesterolün düşmesinde de etkili olan bu meyve, hasar görmüş damarlarında onarılmasında etkili.

Kilo almanıza engel olur

Düşük kalorisi sayesinde yedikten sonra pişman olmayacağınız bir meyve olan yeşil erik, içerdiği lif ve su sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. Bu sebeple zayıflamak istediğinizde 1-2 porsiyon erik tüketerek kilo kontrolü yapabilmeniz mümkün.

Kemikleri ve dişleri güçlendirir

Dişlerinizin ve kemiklerinizn güçlenmesi için yeteri kadar kalsiyum ve D vitamini alıyorsanız o zaman etkiyi artırmak için yeşil erikten faydalanabilirsiniz. Çünkü bir porsiyonda bulunan 6.4 mcg K vitamini ve 16 mg fosfor sayesinde hem dişlerin hem de kemiklerin normalden daha güçlü olmasını sağlıyor.

Yaşlanmayı geciktirir

A ve C vitamini bakımından zengin olduğu için yüksek miktarda antioksidan içeren yeşil erik, cilt hasarının onarılmasında etkili. Bu sayede kırışıkların oluşmasına engel olduğu gibi oluşan kırışıkların da azalmasını sağlıyor.

Göz sağlığını korur

İçerisinde bulunan beta-karoten, zeaksantim, antioksidan ve lutein sayesinde katarakt ve gece körlüğü gibi rahatsızlıkların önüne geçen yeşil erik, düzenli tüketimde gözlerin normalden daha sağlıklı olmasını sağlıyor.