Damla Çikolatalı Çilekli Cupcake
50 DAKİKA

Damla Çikolatalı Çilekli Cupcake

Kek tarifleri içerisinde çok kolay hazırlayabileceğiniz bir lezzetle karşınızdayız; cupcakeler... Her türlü kek ve kurabiyenin can dostu damla çikolataya biz krema ve mis kokulu çileği ekleyip süsledik. Pofidik, hafif ve yumuşak kalpli porsiyonluk bir kek olan cupcake, basit sunumuna zıt güzel ve şık. Damla Çikolatalı Çilekli Cupcake tarifinin malzemeleri, hazırlık aşamaları ve süresi tarifin püf noktaları, besin ve kalori değerleri Lokma'da!
Havuç Yoğurtlama
20 DAKİKA

Havuç Yoğurtlama

Tadına baktıktan sonra sofranızdan eksik etmeyeceğiniz harika bir yöresel lezzeti sizlerle paylaşıyoruz. Havuç yoğurtlama, minimum malzeme ile harika lezzet elde edebileceğiniz eşsiz bir meze. Yapılışı oldukça pratik ve kolay olan havuç yoğurtlama sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Havucu en güzel bir şekilde değerlendirmek için havuçlu yoğurtlama tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
Eklendi
Duvaklı Pilav
1 SAAT 10 DAKİKA

Duvaklı Pilav

Diyarbakır'ın coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan duvaklı pilav, düğünlerde ve özel günlerde yapılan bir lezzet şöleni. Anaya yemeğe eşlikçi olarak bildiğimiz pilavın kademe yükselerek ana yemek olduğu duvaklı pilav, yemek için özel günleri bekletemeyecek kadar lezzetli. Kıyma, badem ve baharatıyla tek başına bile ekmek banarak yiyebileceğiniz üst harcın pilavla buluşmasıyla birlikte evde şenliklerin başlayacağını şimdiden söyleyelim. Ayrıca şık sunumuyla da misafir sofralarına sade pilav yapmak istemediğiniz zaman tercih edebileceğiniz duvaklı pilav tarifi bütün püf noktalarıyla Lokma'da!
Eklendi
Pırtımpırt
9 SAAT 30 DAKİKA

Pırtımpırt

"Pırtımpırt yemeği nasıl yapılır?" "Pırtımpırt hangi yöreye aittir?" "Pırtımpırt mı, o da nedir?" Durun, durun sakin olun. Tüm sorularınızın cevabını bu tarifte veriyoruz. Yöresel bir yemek olan Pırtımpırt tarifi ile karşınızdayız. Pırtımpırt, Kayserinin Develi ilçesine ait bir ev yemeği olan ve o bölgede oldukça sevilen bir lezzetli, nefis bir yöresel yemek. İç Anadolu Bölgesi'nde ''Kirtimburt'' olarak da bilinen Pırtımpırt'ın temel malzemeleri aslında çok kolay; asma yaprağı, buğday, nohut ve dana eti. Bol ekşili ve etli olan bu yemeğin yapılışı da son derece kolay ve pratik. Asma yapraklarının parçalanıp yani pırtılıp,diğer malzemlerin de sıra sıra eklenmesiyle yapılıyor. Pırtımpırt yani kirtimburt tarifini veriyoruz. Bu denenmiş ve aşama aşama anlatılmış yöresel yemek tarifi ile ilgili sorularınız olursa, yorum olarak bize yazmaktan çekinmeyin. Bahar ayları tazecik asma yapraklarının tam zamanı... Sarma harici bir yemekle de değerlendirip mutlaka pırtımpırt yemeğini deneyin.
Eklendi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

Anasayfa Mutfağa Giriş Ara Tarif Defteri Alış Listesi
GZT Haberin ve Bilginin Sosyal Medyası