Tarihin akışını değiştiren 8 cesur kadın

Tarihin akışını değiştiren 8 kadın​
Tarihin akışını değiştiren 8 kadın​

Cesur, zeki, merhametli ve güçlü kadınlar...

Her biri cesur her birinde iham ışığı var... Alanlarında elde ettikleri başarılar ile adlarını dünya tarihine yazdıran ve tarihin akışına yön veren bu 9 kadını tanımak ister misiniz?

Harriet Tubman

                                    Henüz 13 yaşındayken, kaçak bir köleyi dövmeyi kabul etmediği için şiddetli bir şekilde dövüldü. İç Savaş sırasında bir hemşire ve gözlemci oldu; yazılar yazdı ve ABD'de toplumsal reformlara katıldı. Binlerce kişinin cildinin rengi ne olursa olsun özgürlük için savaşmasına inandı ve özveri gösterdi.
Harriet Tubman Henüz 13 yaşındayken, kaçak bir köleyi dövmeyi kabul etmediği için şiddetli bir şekilde dövüldü. İç Savaş sırasında bir hemşire ve gözlemci oldu; yazılar yazdı ve ABD'de toplumsal reformlara katıldı. Binlerce kişinin cildinin rengi ne olursa olsun özgürlük için savaşmasına inandı ve özveri gösterdi.
Marie Sklodowska-Curie

                                    Bilimin en ilham verici kadınlarından birisi oldu. 2 araştırmacı Nobel ödülünü alan ilk araştırmacı olan Curie, binlerce kadının bilimin içine girmesini sağladı. Eşiyle birlikte, polonyum ve radyum keşfetti, radyoaktiviteyi araştırdı ve Sorbonne tarihinin ilk kadın öğretmeni oldu.
Marie Sklodowska-Curie Bilimin en ilham verici kadınlarından birisi oldu. 2 araştırmacı Nobel ödülünü alan ilk araştırmacı olan Curie, binlerce kadının bilimin içine girmesini sağladı. Eşiyle birlikte, polonyum ve radyum keşfetti, radyoaktiviteyi araştırdı ve Sorbonne tarihinin ilk kadın öğretmeni oldu.
Vera Obolenskaya

                                    Fransız direnişçiliği yapan bir Rus başkan ve kahraman ama daha öncesinde bir model... Vera, sınır üzerinde İngiliz savaş tutsaklarından kaçan bir istihbarat subayıydı. Nazi güçleri tarafından yakalandı, ancak o zaman bile cesaretini, şefkatini, sadakatinive insanlığını hiç kaybetmedi. Savaşan yüzlerce kadın ve erkeğe ilham oldu.
Vera Obolenskaya Fransız direnişçiliği yapan bir Rus başkan ve kahraman ama daha öncesinde bir model... Vera, sınır üzerinde İngiliz savaş tutsaklarından kaçan bir istihbarat subayıydı. Nazi güçleri tarafından yakalandı, ancak o zaman bile cesaretini, şefkatini, sadakatinive insanlığını hiç kaybetmedi. Savaşan yüzlerce kadın ve erkeğe ilham oldu.
Eleanor Roosevelt

                                    Eleanor, toplumsal sorunlara değinen makaleler yayınlamış, Birleşmiş Milletler'i tasarlamış ve evrensel beyannamesini oluşturmuştur. Kadınlar eşitliği için savaşmıştır.
Eleanor Roosevelt Eleanor, toplumsal sorunlara değinen makaleler yayınlamış, Birleşmiş Milletler'i tasarlamış ve evrensel beyannamesini oluşturmuştur. Kadınlar eşitliği için savaşmıştır.
Grace Hopper

                                    Bilgisayarlara insan konuşmasını anlamasını öğreten bir programcıdır. Dünyanın ilk kadın Matematik Doktorudur. 37 yaşındayken Donanma'ya gönüllü oldu, Harvard'ın bilgisayar markası I için başvurular yazdı ve "nanosaniye" terimini basit kelimelerle açıkladı. Bugün adını taşıyan 2 teknolojik alet ve adına verilen bir ödül töreni bulunmaktadır.
Grace Hopper Bilgisayarlara insan konuşmasını anlamasını öğreten bir programcıdır. Dünyanın ilk kadın Matematik Doktorudur. 37 yaşındayken Donanma'ya gönüllü oldu, Harvard'ın bilgisayar markası I için başvurular yazdı ve "nanosaniye" terimini basit kelimelerle açıkladı. Bugün adını taşıyan 2 teknolojik alet ve adına verilen bir ödül töreni bulunmaktadır.
Malala Yousafzai

                                    11 yaşındayken Taliban rejimi hakkında bir blog yazdı ve kızlar için eğitim konusundaki düşüncelerini paylaştı. Bu yaptığından dolayı başından vuruldu ancak hayatta kaldı ve Orta Doğu çocuklarının eğitim hakkı için verdiği mücadeleye devam etti. Suriye'den gelen mülteci kızlar için Lübnan'da bir okul kurdu. 19 yaşında Nobel Ödülünün en genç kazananı oldu. Milyonlarca kız için umut sembolüdür.Kaynak: Brightside
Malala Yousafzai 11 yaşındayken Taliban rejimi hakkında bir blog yazdı ve kızlar için eğitim konusundaki düşüncelerini paylaştı. Bu yaptığından dolayı başından vuruldu ancak hayatta kaldı ve Orta Doğu çocuklarının eğitim hakkı için verdiği mücadeleye devam etti. Suriye'den gelen mülteci kızlar için Lübnan'da bir okul kurdu. 19 yaşında Nobel Ödülünün en genç kazananı oldu. Milyonlarca kız için umut sembolüdür.Kaynak: Brightside
Billie Jean King

                                    Kadınların sporda eşit hakları hak ettiğini ispatlamak için Cinsiyet Savaşı adlı bir tenis maçını kazandı. Wimbledon'daki zaferler için rekor bir müsabakayı ve Grand Slam'ın tüm turnuvalarını kazandı. Kadın Tenis Derneği'nin kurucusu olarak, kadın sporunun gelişmesine inanılmaz katkılar sağladı.
Billie Jean King Kadınların sporda eşit hakları hak ettiğini ispatlamak için Cinsiyet Savaşı adlı bir tenis maçını kazandı. Wimbledon'daki zaferler için rekor bir müsabakayı ve Grand Slam'ın tüm turnuvalarını kazandı. Kadın Tenis Derneği'nin kurucusu olarak, kadın sporunun gelişmesine inanılmaz katkılar sağladı.
Natalia Bekhtereva

                                    Hayatını tıbba ve beyin araştırmalarına adadı. Rusya'daki İnsan Beyni Enstitüsünün kurucusu olarak, yüzlerce sinir sistemi tedavisi geliştirdi. İnsan beyninin henüz bilim tarafından açıklanamayan doğaüstü yetenekleri olduğu görüşünü halen daha sürdürmektedir.
Natalia Bekhtereva Hayatını tıbba ve beyin araştırmalarına adadı. Rusya'daki İnsan Beyni Enstitüsünün kurucusu olarak, yüzlerce sinir sistemi tedavisi geliştirdi. İnsan beyninin henüz bilim tarafından açıklanamayan doğaüstü yetenekleri olduğu görüşünü halen daha sürdürmektedir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >