Gezi rotanızı oluşturuyoruz: İstanbul'da doğayla iç içe bir gün geçirin

Beykoz ilçesi

Havalar ısınmaya başlamışken hafta sonunuzu daha verimli geçirme isteği doğabilir. Bizler de sizler için bir doğa yürüyüşü rotası belirledik ve 5 mekan önerip bunlar hakkında bilgiler sunduk. Peki siz bu seyahat rotasına uymaya hazır mısınız?

Havalar ısınmaya başladı. Artık temiz yürüyüşlerin yapılma vakti. Peki nereleri tercih edip gezebiliriz? Hep bildiğiniz ve her metre karesini ezberlediğiniz alışveriş merkezlerine gitmek istemiyorsunuz değil mi?

O halde sizleri, temiz havayı ve oksijeni içinize bolca çekeceğiniz mekanların yer aldığı bu içeriğimize alalım.

Eminiz siz de önerilerimizi seveceksiniz. Ama öncelikle şu rotamıza bir bakalım:

Şimdi de gezeceğimiz yerlerden editörü favorisi olan 3 mekanı tanıyalım:
Şimdi de gezeceğimiz yerlerden editörü favorisi olan 3 mekanı tanıyalım:
Sevgililer Ormanı - Eyüp

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yolculuğumuz Eyüp ile başlıyor. İsmi Sevgililer Ormanı olan bu orman, Pirinççi Köyü ile Arnavutköy ilçesi arasında yer alıyor. Belgrad Ormanları'nın devamı niteliği taşır.
Sevgililer Ormanı - Eyüp Yolculuğumuz Eyüp ile başlıyor. İsmi Sevgililer Ormanı olan bu orman, Pirinççi Köyü ile Arnavutköy ilçesi arasında yer alıyor. Belgrad Ormanları'nın devamı niteliği taşır.
Yıldız Parkı Korusu - Beşiktaş

                                    
                                    
                                    Kanuni Sultan Süleyman (1520-1566) dönemindeki kayıtlarda ilk kez ismine rastlanan ve 1600’lü yılların başında 'Kazancıoğlu Bahçesi' olarak anılmaya başlanan bu koru, 46 hektarlık alanı ile şehir içerisinde yer alan en büyük koru olarak da dikkati çekiyor. Nitekim mitolojik hikayelerde de kendisine yer buluyor.
Yıldız Parkı Korusu - Beşiktaş Kanuni Sultan Süleyman (1520-1566) dönemindeki kayıtlarda ilk kez ismine rastlanan ve 1600’lü yılların başında 'Kazancıoğlu Bahçesi' olarak anılmaya başlanan bu koru, 46 hektarlık alanı ile şehir içerisinde yer alan en büyük koru olarak da dikkati çekiyor. Nitekim mitolojik hikayelerde de kendisine yer buluyor.
Anadolu Kavağı - Beykoz

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Beykoz'da bulunan bu mekan, küçük bir sahil köyü olarak dikkat çekiyor. Anadolu Kavağı, aynı zamanda Eminönü'nden kalkan ve boğaz turu yapan vapurların da son uğrak noktasıdır.
Anadolu Kavağı - Beykoz Beykoz'da bulunan bu mekan, küçük bir sahil köyü olarak dikkat çekiyor. Anadolu Kavağı, aynı zamanda Eminönü'nden kalkan ve boğaz turu yapan vapurların da son uğrak noktasıdır.
Polonezköy Tabiat Parkı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1994 yılında tabiat parkı ilan edilen park, yaklaşık 3000 hektarlık bir alanı kaplıyor. Bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin olan park içerisinde, günübirlik kullanıma uygun piknik alanları, kamp alanları, bisiklet ve yürüyüş & koşu yolları bulunuyor.
Polonezköy Tabiat Parkı 1994 yılında tabiat parkı ilan edilen park, yaklaşık 3000 hektarlık bir alanı kaplıyor. Bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin olan park içerisinde, günübirlik kullanıma uygun piknik alanları, kamp alanları, bisiklet ve yürüyüş & koşu yolları bulunuyor.
Pierre Lotti Tepesi

                                    
                                    
                                    Eyüp Sultan deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan bu tepe, hem kapalı ve açık alanları hem de tarihi manzarası ve dokusuyla yerli ve yabancı turistleri kendisine çekmeyi başarıyor.
Pierre Lotti Tepesi Eyüp Sultan deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan bu tepe, hem kapalı ve açık alanları hem de tarihi manzarası ve dokusuyla yerli ve yabancı turistleri kendisine çekmeyi başarıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >