Bu bayram sıradan olmaktan vazgeçin, kendi lokumunuzu kendiniz hazırlayın

Kahve yanında lokum vazgeçilmezdir.

Kurban Bayramı’nda evinize gelecek misafirler için kendi ellerinizle lokumlar hazırlamaya ne dersiniz?

Bayramın gelmesiyle birlikte hepimizi bir telaş alır. Evimize gelecek misafirlerimiz için baklavalar açar, sarmalar sararız. Hem bayramlaşır hem de uzun süre görmediğimiz yakınlarımızla hasret gideririz. Böylesi özel günlerde, yapacağımız ikramlarla konuklarımızın yüzünü güldürmek de en büyük keyiflerimiz arasında. Bu bayram siz de konuklarınız için farklı bir şeyler yapmak ister miydiniz? İşte size leziz olduğu kadar sofranızda son derece şık duracak lokum tatlı tarifleri;

Sürpriz!

                                    
                                    Leziz lokumlarınızı, bakır kaselerde ikram etmek çok hoş olabilir.
Sürpriz! Leziz lokumlarınızı, bakır kaselerde ikram etmek çok hoş olabilir.
Misafirlerinizi şaşırtın

                                    
                                    Mis gibi bir kahvenin yanında leziz bir lokuma ne dersiniz?
Misafirlerinizi şaşırtın Mis gibi bir kahvenin yanında leziz bir lokuma ne dersiniz?
Dondurmanın yanında lokum olur mu?

                                    
                                    Ev yapımı meyve parçacıklı dondurmanızı, minik gül kokulu lokumlarla servis edebilirsiniz.
Dondurmanın yanında lokum olur mu? Ev yapımı meyve parçacıklı dondurmanızı, minik gül kokulu lokumlarla servis edebilirsiniz.
Sunum sizin yeteneğinize kalmış

                                    
                                    İsterseniz klasik yöntemlerle lokumu servis edebilirsiniz. Ama farklı olmaktan da çekinmeyin.
Sunum sizin yeteneğinize kalmış İsterseniz klasik yöntemlerle lokumu servis edebilirsiniz. Ama farklı olmaktan da çekinmeyin.
Çikolatalı lokum tarifi;

                                    Bayram ziyaretine gelen misafirleriniz için bu lezzet küplerini siz de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu muhteşem tatlı tarifini siziniçin yazıyoruz. 

Malzemeler;
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
80 gram sütlü çikolata 
Yarım çay kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı toz fındık
Üzeri için;
Bütün fındık
Hindistan cevizi

 Bir bardak su, 1 su bardağı nişasta ve 1 yemek kaşığı kakaoyu karıştırın. Bir tencereye 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri alıp kaynamaya bırakın. Su ve şeker kaynadığında ayrı bir kapta hazırladığınız nişastalı karışımı tencereye ilave edin. Nişastayı ekledikten sonra bir çırpma teliyle karışımı 3-4 dakika daha karıştırın. Ardından ocağın altını kısın ve yarım saat kadar, ara ara karıştırarak tatlınızı pişirin. 35-40 dakika sonra çikolata ve limonu tencereye ekleyin ve 10 dakika kadar ocakta tutun. Ardından ocağın altını kapatın. Aliminyum folyo ya da yağlı kağıt serili borcama karışımı dökün. Ardından tatlının soğumasını bekleyin. Yaklaşık iki saat dolapta beklettiğiniz lokumları kare kare kesip süsleyebilirsiniz. Tatlıyı ikram etmeden önce en az bir gün dolapta dinlendirin.
Çikolatalı lokum tarifi; Bayram ziyaretine gelen misafirleriniz için bu lezzet küplerini siz de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu muhteşem tatlı tarifini siziniçin yazıyoruz. Malzemeler; 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 su bardağı nişasta 1 yemek kaşığı kakao 80 gram sütlü çikolata Yarım çay kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı toz fındık Üzeri için; Bütün fındık Hindistan cevizi Bir bardak su, 1 su bardağı nişasta ve 1 yemek kaşığı kakaoyu karıştırın. Bir tencereye 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri alıp kaynamaya bırakın. Su ve şeker kaynadığında ayrı bir kapta hazırladığınız nişastalı karışımı tencereye ilave edin. Nişastayı ekledikten sonra bir çırpma teliyle karışımı 3-4 dakika daha karıştırın. Ardından ocağın altını kısın ve yarım saat kadar, ara ara karıştırarak tatlınızı pişirin. 35-40 dakika sonra çikolata ve limonu tencereye ekleyin ve 10 dakika kadar ocakta tutun. Ardından ocağın altını kapatın. Aliminyum folyo ya da yağlı kağıt serili borcama karışımı dökün. Ardından tatlının soğumasını bekleyin. Yaklaşık iki saat dolapta beklettiğiniz lokumları kare kare kesip süsleyebilirsiniz. Tatlıyı ikram etmeden önce en az bir gün dolapta dinlendirin.
“Turkish delight” 

                                    
                                    Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan lokum, dünyanın birçok yerinde “Turkish delight” olarak tanınıyor.
“Turkish delight” Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan lokum, dünyanın birçok yerinde “Turkish delight” olarak tanınıyor.
Türkiye sınırlarını aştı

                                    
                                    19. yüzyılda bir İngiliz gezginin İstanbul'dan aldığı lokumu ülkesine götürmesinin ardından bu lezzetli tatlı Osmanlı sınırlarını aşmıştır.
Türkiye sınırlarını aştı 19. yüzyılda bir İngiliz gezginin İstanbul'dan aldığı lokumu ülkesine götürmesinin ardından bu lezzetli tatlı Osmanlı sınırlarını aşmıştır.
Kökeni Arapça

                                    
                                    “Lokum” ismi, Arapçadan gelmektedir.
Kökeni Arapça “Lokum” ismi, Arapçadan gelmektedir.
Padişah şekerden sıkılınca!

                                    
                                    Rivayetlere göre; 18. yüzyılda I. Abdülhamit, sert şekerden sıkılınca bir yarışma düzenlenir. Ali Muhiddin Hacı Bekir, yaptığı lokum ile birinci olur. Bu tarihten sonra ise lokum Anadolu'da yaygınlaşmaya başlar.
Padişah şekerden sıkılınca! Rivayetlere göre; 18. yüzyılda I. Abdülhamit, sert şekerden sıkılınca bir yarışma düzenlenir. Ali Muhiddin Hacı Bekir, yaptığı lokum ile birinci olur. Bu tarihten sonra ise lokum Anadolu'da yaygınlaşmaya başlar.
Önce tarih sonra tarif

                                    
                                    Tarife geçmeden bu lezzetli tatlının tarihi yolculuğuna bir göz atalım. Lokumun hangi tarihten bu yana Anadolu'da yapılmaya başlandığıyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor.
Önce tarih sonra tarif Tarife geçmeden bu lezzetli tatlının tarihi yolculuğuna bir göz atalım. Lokumun hangi tarihten bu yana Anadolu'da yapılmaya başlandığıyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >