Trump, CNN muhabirine çıkıştı: Berbat bir insansın

ABD Başkanı Donald Trump basın toplantısı düzenledi.
ABD Başkanı Donald Trump basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimler sonrası basın toplantısı düzenledi. Trump, Senato'da Cumhuriyetçilerim kazandığı başarının vurguladı, Cumhuriyetçi Parti'nin ara seçimde başarı kazanarak tarihe meydan okuduğunu savundu. Basın toplantısına Trump’ın demeçlerinden çok, CNN muhabiriyle girdiği tartışma damga vurdu. CNN televizyonunu Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta ve Trump arasında söz dalaşı yaşandı. Beyaz Saray,yaşanan bu olaydan sonra CNN televizyonu muhabiri Jim Acosta’nın basın kartını askıya aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, kritik ara seçimler sonrası kameraların karşısına geçerek seçim sonuçlarını ele alan bir basın toplantısı düzenledi.

Trump, Demokratların Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmesine pek değinmedi, daha çok Senato'da Cumhuriyetçilerim kazandığı başarının altını çizdi.

ABD Başkanı Başkan Trump seçimde kendisinin desteklediği adayların seçimde zafer kazandığını savundu. Trump, seçim kampanyası sırasında bazı Cumhuriyetçi temsilcilerin kendisiyle arasına mesafe koyduğu için seçimi kaybettikleri imasında bulundu.

Trump'ın basın toplantısını çok sayıda gazeteci takip etti.
Trump'ın basın toplantısını çok sayıda gazeteci takip etti.

Trump, Amerika siyasetinde tarihsel olarak ara seçimde başkanın partisinin puan kaybettiği verisinden hareketle, Cumhuriyetçi Parti'nin ara seçimde başarı kazanarak tarihe meydan okuduğunu savundu.

"Rusya soruşturması konusunda hiçbir endişem yok”

ABD Başkanı Trump'ın basın toplantısı sırasında medya mensuplarıyla yaşadığı atışma damga vurdu.

CNN televizyonunu Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta ve Trump arasında söz dalaşı yaşandı.

CNN muhabirinden Trump'a "Demokratların Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmesiyle birlikte Rusya soruşturması konusunda endişeli misiniz?" sorusu geldi.

Trump bu soruya "Rusya soruşturması konusunda hiçbir endişem yok çünkü bu soruşturma düzmece" şeklinde yanıt verdi. Sorusunun devamını getirmek isteyen CNN muhabirine yüklenen Trump, "CNN seni çalıştırdığı için utanmalı. Berbat bir inansın" sözleriyle Acosta'ya çıkıştı.

Trump basın toplantısındaki atmosferden de rahatsızlığını dile getirerek şunları kaydetti:

  • "Ben soruları cevaplamak için buraya güzelce geliyorum ama koltuklarından zıplayarak haykırırcasına bana soru soran insanlar görüyorum"

Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham'den Trump’a CNN muhabiriyle girdiği polemik sonucu destek geldi.

Graham Twitter'dan paylaştığı mesajında şunları yazdı:

  • "Beyaz Saray muhabirlerinin balon içinde yaşadığı aşikar. Bazı basın mensupları Trump ve Cumhuriyetçilerin seçimde beklentilere meydan okuduğu gerçeğine katlanamıyor. Ana akım medya halkın düşmanı değil ama Demokrat Parti'nin müttefikleri"

“Temsilciler Meclisi beni soruşturursa işbirliği yapmayacağız”

Trump, Amerikan toplumunun kutuplaştığı bir ortamda seçim sonrasında birlik mesajı da verdi. "Her şeyde anlaşmayabiliriz ama birlik sağlama şansımız var. Artık her iki partinin güçlerini birleştirme zamanı geldi” diye konuştu.

 Trump basın toplantısında, altyapı, ilaç fiyatları, ekonomi ve ticaret konularında Demokratlarla birlikte çalışmayı umduğunu kaydetti.
Trump basın toplantısında, altyapı, ilaç fiyatları, ekonomi ve ticaret konularında Demokratlarla birlikte çalışmayı umduğunu kaydetti.

Trump, bununla birlikte, “Temsilciler Meclisi beni soruşturursa işbirliği yapmayacağız. O oyunu oynayabilirler ama biz daha iyi oynarız” ifadelerini kullandı.

Trump’tan Kaşıkçı cinayeti açıklaması

Trump soruyu "Bazı ülkelere İran'la petrol ticaretinde muafiyet verdik çünkü petrol fiyatlarının yükselmesini istemedim. Zaten petrol fiyatları da düşüyor. Bu benim sayemde oldu" şeklinde yanıtladı.

Trump, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturma konusundaki soruya şöyle yanıt verdi:

  • "Bu konu üzerine gelecek hafta çalışacağız, Kongre’yle yakın bir çalışma içerisindeyiz. Birlikte çalışıyoruz, hepsi yetenekli insanlar. Türkiye ve Suudi Arabistan’la birlikte çalışıyoruz. Bu konuda güçlü bir fikir oluşturuyorum."

Gazeteci Jim Acosta’nın basın toplantısından sonra Beyaz Saray'a girişi iptal edildi

Trump ile tartışan muhabirin Beyaz Saray’a girişi yasaklandı.
Trump ile tartışan muhabirin Beyaz Saray’a girişi yasaklandı.

Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında Acosta ile Trump arasında yaşanan gerginlik sonrası Beyaz Saray’ın bu kararı alması dikkati çekti.

Acosta, "Az önce Beyaz Saray’a girişime izin verilmedi. Gizli Servis, saat 20.00’de gerçekleşen televizyon programım için Beyaz Saray’a giremeyeceğim konusunda beni bilgilendirdi." mesajını paylaştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise CNN muhabiri hakkında alınan karara ilişkin açıklama yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders

Acosta’nın, Trump’la yaşadığı gerginlik sırasında kendisinden mikrofonu almaya çalışan Beyaz Saray çalışanına dokunduğunu belirten Sanders, ‘Başkan Trump kendisine yöneltilen sert soruları memnuniyetle karşılar fakat biz sadece işini yapmaya çalışan ve Beyaz Saray’da staj yapan genç bir kadına dokunulmasına müsaade etmeyiz.’ İfadelerini kullandı.

Acosta, Twitter hesabından Sanders'ın bu ifadelerini yalanladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >