Sığınacak yeri kalmayan PKK tarihinin en ağır kayıplarını yaşıyor

Terör örgütü PKK mensuplarının kış üslenmesi için hazırladığı sığınaklar, güvenlik güçleri tarafından yerle bir edildi. Kara ve hava operasyonlarında çok sayıda mühimmat ve tonlarca yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bölücü terör örgütünün Türkiye sınırları içerisinde kış üslenmesine geçtiği noktaları mercek altına alan güvenlik güçleri, yaşam malzemeleri ile mühimmatların stoklandığı sığınakları bir bir tespit etti. Bu alanlara operasyon düzenleyen komando ve özel birlikler, kanlı örgüt mensuplarının kışın çetin koşullarında sığınabilecekleri yerleri imha etti.

1 Ocak-28 Kasım 2016 tarihleri arasında belirlenen sığınaklarda, farklı marka ve çaptaki 189 piyade tüfeği, bu silahlara ait 97 bin 350 fişek, bomba yapımında kullanılan 40 bin 960 kilogram amonyum nitrat, 207 el yapımı patlayıcı (EYP), 338 el bombası, 376 roketatar, milyonlarca kök Hint keneviri, uyuşturucu haplar, kıyafetler ve onlarca ton yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Yıl içinde yapılan başarılı operasyonlar sonucunda; Diyarbakır'da 118, Bingöl'de 66, Bitlis'te 52, Tunceli'de 43, Muş'ta 29, Hakkari'de 26, Batman'da 23, Şırnak'ta 25, Mardin'de 14, Kars'ta 18, Gümüşhane'de 6 Ağrı, Van ve İzmir'de 5'er, Iğdır ve Siirt'te 4'er, Osmaniye ve Erzurum'da 3'er, Antalya'da ise 2 sığınak tespit edilerek içindeki malzemelerle birlikte imha edildi.

Böylece kışı kayıpsız geçirmek için uğraşan kanlı örgüte, "her noktada, her şartta operasyon" stratejisi gereği icra edilen operasyonlarla "sığınılacak" yer bırakılmadı. Öyle ki uzun yıllardan beri "girilmez" ve "ulaşılamaz" denilen birçok noktada operasyon yapan özel birlikler, bölücü örgüte ağır kayıplar verdirdi.

Öte yandan silahlı terör örgütü PKK'lı teröristler için 2016, tarihinin en ağır kayıplarını verdiği yıl oldu.

Kırsaldan şehir merkezlerine taşıdığı çatışmalarla başlayan süreçte binlerce kayıp veren örgüt, militanlarını saklandıkları sığınaklarda da koruyamadı.

PKK'nın kuruluş yıl dönümünde Kandil'e hava harekatı
Yurt içinde başarıyla devam eden terörle mücadele yurt dışında da hız kesmeden devam ediyor. TSK, 27 Kasım günü Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında, 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, PKK'nın kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım'da Kandil bölgesinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi. Harekata ilişkin olarak dün yapılan keşif ve inceleme faaliyetleri sonucunda, 29 PKK'lı teröristin ölü hale getirildiğinin, 16 PKK'lı teröristin ise yaralandığının tespit edildiği bildirildi. Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında, toplam 45 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >